Grundkurs Yoga
Sep
14
11:00 AM11:00

Grundkurs Yoga

Vill du komma igång med yoga? Vill du lära dig grunderna i den fysiska yogan eller kanske utveckla din teknik? Kom och var med på vår grundkurs! 

Vi går igenom de vanligaste yogapositionerna och hittar andningen i kombination med rörelse. Du får bl.a. lära dig hur du bäst gör de olika positionerna utifrån dina förutsättningar, hur du undviker skador och vad syftet är med olika positioner. 

Kostnad: 600kr 

Anmälan: malin@vaxholmyogacenter.se  
Skriv namn och adress. Anmälan är bindande men inte personlig.

Förkunskaper: Inga 

Lärare: Malin Svanholm

Plats: Vaxholm Yogacenter 

Tid: lördag 14 september kl 11-14

View Event →
Just Breathe /Ulrica Norberg
Sep
25
6:00 PM18:00

Just Breathe /Ulrica Norberg

WORKSHOP JUST BREATHE

Med Ulrica Norberg

Kvällen börjar med en föreläsning där får du följa med Ulrica som berättar om andetagets olika gestaltningar. Vad andning är, vilken funktion den har i oss, vad ett mättat andetag är och varför det är så viktigt, tillika varför andningen är så framstående inom yoga och andra östliga läror. Vad händer i oss fysiskt, psykiskt och själsligt när andningen inte fungerar och hur vi kan använda vår andning för att öka mental skärpa, fysisk kraft, emotionell balans, kreativitet och personlig stabilitet. Ulrica berättar om sin egen andningsresa, om yogans tusenåriga insikter samt delar med sig av senaste forskningen i ämnet ANDNING.

Under pausen bjuder vi på fika och Ulrica signerar sin bok för den som önskar. Vi avslutar kvällen med yoga på mattan. Ulrica guidar oss igenom ett skönt andningsbefrämjande flöde som kulminerar i andningsövningar och avslappning.

Bio/Presentation Ulrica:

Yogaläraren, författaren och den kreativa inspiratören Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa. Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film, kommunikation och journalistisk samt är utbildad inom medicin, hälsa och träning. Ulrica introducerades till meditation och yoga i tidiga tonåren och har sedan dess fördjupat sitt intresse genom otaliga resor världen över och inom olika kulturer. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre. De senaste decenniet har Ulrica fokuserat sig mer på ISHTA yoga; en mer individfokuserande yogatradition där hon är en av de mer seniora lärarna. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen. Nyfiken, modig, öppensinnig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica. Många uppskattar också hennes entuasmerande, inspirerande och tydliga sätt att undervisa.

Tid: Onsdagen den 25:e september kl 18-20.30

Plats: Vaxholm Yogacenter

Kostnad: 600 kr

Anmälan: malin@vaxholmyogacenter.se

View Event →

Workshop med Sara Hoy
May
11
10:30 AM10:30

Workshop med Sara Hoy

Yoga, vetenskap och fakta – därför fungerar det.
Föreläsning & Yogaklass med Sara Hoy

Författare till boken “Yoga, Vetenskap & Fakta”

Datum: Lördagen den 11 maj kl 10.30-13.30

Anmälan: info@vaxholmyogacenter.se

Pris: 550:- (inkl fika) 10% för dig med terminskort på VYC

www.yogaprehab.se

www.sarahoy.yogaworld.se

View Event →
Kurs i Soma Move
Mar
24
6:00 AM06:00

Kurs i Soma Move

Kurs i Soma Move

SOMA MOVE är en unik helkroppsträning utan redskap som sker barfota på en yogamatta. Konceptet är utformat av sjukgymnasten, fascia- och mobiltyexperten Linus Johansson och den holistiska tränaren, yogaläraren och dansaren Cecilia Gustafsson. Under trekvart flödar du genom 4-6 förbestämda mönster av rörelser som upprepas i flera repetitioner. Träningen förbättrar både mobilitet och styrka och stimulerar till en kropp i balans och ett sinne i närvaro. Sven Vasseur är SOMA MOVE-instruktör sedan två år. Till vardags finns bland utövarna på Svens pass såväl sällanmotionärer som yogisar och vältränade idrottare, i alla åldrar.

Kurs: 10 Söndagar vecka 12-22 (uppehåll v 16 för påsklov)

Var: Vaxholm Yogacenter, Hamngatan 4

Start: Söndagen den 24/3 kl 18-19

Pris: 1650 kr och 890 kr för dig med terminskort Minst 6 anmälda för att kursen ska bli av

Anmäl dig till info@vaxholmyogacenter.se

View Event →
Vaxholm Bliss
Mar
23
11:00 AM11:00

Vaxholm Bliss

Välkomna på vårens Vaxholm Bliss!

Höstens mysiga hemmaretreat kommer nu i vårens tappning. Vi börjar vårt retreat med ett fysiskt Hathapass och sedan äter vi en härlig lunch tillsammans.

Efter lunchen följer ett lugnare restore & De Stress pass.

Vi avslutar vår dag tillsammans med en kopp kaffe eller thé om du hellre vill ha det och rawfood boll. 

Inga förkunskaper behövs, kom bara i mjuka och sköna kläder.

Tid: Den 23:e mars. Vi börjar kl. 11 och rundar av cirka kl. 15.30

Pris: 800 kr (700:- för dig som har terminskort hos oss)

(minst 6 pers vill vi helst ha anmälda för att Vaxholm Bliss ska blir av)

Frågor eller anmälan sker till info@vaxholmyogacenter.se

Hoppas vi ses den 23:e mars!

/Annika och Cecilia

 

View Event →
Grundkurs i hormonbalans yoga
Feb
17
11:00 AM11:00

Grundkurs i hormonbalans yoga

 Är du nyfiken på att prova på ett pass i Hormonbalansyoga? Och vill få grundläggande kunskaper om binjurarnas roll vid stress och hur binjurarna påverkar hormonbalansen i hela kroppen? Kom och var med på en dag där vi blandar både teori och praktik, där du får tillgång till enkla övningar för minskad stress, balans på djupet och ökat välmående.

Dagen inleds med grundläggande teori och möjlighet att ställa frågor. Därefter en kortare te-paus innan vi avslutar dagen med ett långt skönt pass i Hormonbalansyoga.

Passet innehåller enkla, mjuka övningar/positioner, andningsövningar, avslappning och meditation. Yogan utförs efter egen förmåga och alltid mjukt och inkännande. 

Anmälan: info@vaxholmyogacenter.se namn och adress 

Anmälan är bindande. (minst antal deltagare 6 personer)

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Lärare: Marie Moquist

Plats: Vaxholm Yogacenter, Hamngatan 4 i Vaxholm

Tid: söndag den 17 februari kl. 11-14 

Kostnad: 550 kr (10% rabatt för dig som har terminskort)

Varmt välkommen! 


View Event →
Från svett till samadhi
Feb
16
10:30 AM10:30

Från svett till samadhi

Från Svett till Samadhi

Under 2,5 h så arbetar vi oss igenom lager efter lager. Från den fysiska kroppen via sinnet in till drömmarna och återhämtningen.

Vi börjar med dynamisk yoga, för att vandra inåt med hjälp av yin och avslutar med djupavslappnande Restorative.

Tid: lördag 16 februari kl 10.30-13.00

Lärare: Annaf Åhlgren

Kostnad: 550 kr (10% för terminskortskunder) 

Anmälan: info@vaxholmyogacenter.se


View Event →
Mysore ws
Feb
10
12:00 PM12:00

Mysore ws

Denna workshop är för dig som tränat ashtangayoga ett tag och vill komma vidare i din träning. Vi går igenom hur du arbetar med mysoretekniken, dvs hur du successivt lär dig ashtangayogans rörelser själv och utför dem i ditt eget tempo. På mysoreklasser kan läraren arbeta mer individuellt med varje elev och sakta introducera eleven till nya rörelser.

Minst 6 anmälda för att kursen ska bli av. Anmäl dig till cecilia@vaxholmyogacenter.se

Pris: 400 kr och 360 kr för dig med terminskort

Varmt välkomna!

View Event →
Grundkurs i yoga
Jan
26
11:00 AM11:00

Grundkurs i yoga

Vill du komma igång med yoga? Vill du lära dig grunderna i den fysiska yogan eller kanske utveckla din teknik? Kom och var med på vår grundkurs!

Vi går igenom de vanligaste yogapositionerna och hittar andningen i kombination med rörelse.

Du får bl.a. lära dig hur du bäst gör de olika positionerna utifrån dina förutsättningar, hur du undviker skador och vad syftet är med olika positioner.

Anmälan:   malin@vaxholmyogacenter.se   Skriv namn och adress. Anmälan är bindande men inte personlig.

Förkunskaper:   Inga

Lärare:    Malin Svanholm

Plats: Vaxholm Yogacenter

Tid: lördag den 26 januari kl 11-14

Kostnad: 500 kr

Varmt välkomna!

View Event →
ChakraYoga Workshop
Nov
27
7:45 PM19:45

ChakraYoga Workshop

En workshop för dig som är nyfiken på vad chakran är!

Välkommen till Vaxholm Yogacenter på en kväll då vi utforskar chakran, hur de påverkar oss och hur vi kan balansera dem. Malin berättar om var de finns i kroppen och hur de påverkar oss och tillsammans gör vi ett mjukt yogapass för att balansera våra chakran. Kvällen avslutas med en chakrameditation. Du behöver inga förkunskaper alls.

Anmälan till malin@vaxholmyogacenter.se

Kostnad 300 kr, 200 kr för dig med terminskort

 Varmt välkommen!

View Event →