Bra att veta innan du kommer på yoga hos oss

 

-Ha på dig mjuka och rena kläder. Tvätta gärna fötterna innan du yogar.

- Yogamattor finns att låna, men vi rekommenderar att du tar med din egen för bättre hygien.

- Vi har drop in och det brukar alltid finnas plats men vill du vara säker på att få plats så  kom i god tid innan klassen. Då hinner du också varva ner och rulla ut din matta innan vi startar.

- All träning sker på eget ansvar. Meddela läraren innan klass om du har någon skada som hon eller han behöver känna till.

- Vi finns alltid på plats minst en kvart innan och efter klassen och det finns alltid té att dricka.

- Du kan betala med kort eller swish i yogastudion och det går även bra att betala via faktura.

-I yogasalen undviker vi att prata och håller rent på golvet. Väskor och saker ställer vi i hörnorna eller fönstren och tekopparna lämnar vi utanför yogasalen.

- Ingången hittar du om hörnan, mellan yogastudion och hotellet

 

VÅRA KLASSER


Ashtanga yoga

Ashtanga yoga är en dynamisk yogaform från södra Indien. Specifika ställningar (asanas) binds ihop med en viss andningsteknik ( ujjayi ) tillsammans med särskilda rörelsesekvenser som utförs i takt med andningen  Vi går grundligt igenom solhälsningrana och de stående rörelserna i ashtangayogan. Stor vikt läggs vid andningen. Passet avslutas med en lite längre vila.


Hatha yoga

Hatha yoga är en fysisk och kraftfull form av yoga. Fokus är förhöjd kroppsmedvetenhet, koncentration och välbefinnande. Vi gör olika positioner (asanas) och dynamiska flöden och lägger stor vikt vid andningen. Rent fysiskt arbetar vi med att hitta styrka, smidighet och att balansera kroppen, vilket många upplever ger ett mer rofyllt och balanserat sinne.  Du är välkommen precis som du är, nybörjare eller van utövare. Beroende på vilken lärare som håller klassen kan flödet se lite olika ut.


Hatha Yin

Hatha & Yin är en underbart skön klass för dig som vill ha både det dynamiska från hathayogan och det mjuka stillsamma från yin yogan.


Hatha/Ishta style

En hatha-klass med mycket fokus på såväl biomekanik som på att hitta sin yoga utifrån vars och ens individuella behov. Med inspiration och tekniker från yogans systervetenskaper tantra och ayurveda. ISHTA står för “integrerad science of hatha, tantra and ayurveda”. Fortsättningsklassen är för dig som har en del yogavana och vill gå djupare i teknikerna, såväl de fysiska som de kopplade till meditation.


Yin Yoga

Yin yoga går på djupet både fysiskt och mentalt och är perfekt för att motverka stress. Sittande och liggande positioner som hålls länge, vilket kan vara både skönt och jobbigt. Yin yoga gör kroppen smidigare, tränar sinnet att vara i nuet och hjälper oss att varva ner.


Skonsam yoga

Skonsam yoga är för dig som vill yoga på ett varsamt sätt, har en skada, är lite äldre eller gravid. Vi tränar balans, styrka och rörlighet och tar stor hänsyn till vars och ens individuella behov.  Alla kan vara med utifrån sina förutsättningar.


De stress

De stress yoga är det perfekta passet för att varva ner inför helgen.  Mjuk och lugn yoga i kombination med restorative yoga. Vi använder filtar och bolster för att ta oss in i sköna positioner som hjälper kropp och nervsystem att återhämta sig. . Ett stressreducerande pass som  gör att kropp och sinne släpper spänningar såväl fysiskt som mentalt.


MediYoga

Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans, fysiskt, mentalt och emotionellt med utgångspunkt från där just du befinner dig. Passet innehåller enkla mjuka inkännande rörelser, andningsövningar, djupavslappning och meditation som reducerar stress, främjar återhämtning och sätter igång kroppens eget självläkande system. Mer än 20 års svensk forskning inom MediYoga visar på positiva effekter vid stress, sömnsvårigheter, rygg- och nackbesvär, oro, trötthet och utmattning. MediYoga balanserar kroppens nerv- och hormonsystem, stillar sinnet och bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. Inga förkunskaper behövs, alla kan vara med efter sina förutsättningar.


Silveryoga

Yoga för dig som är 60+ och vill yoga på ett skonsamt sätt och i ett lugnt tempo. Många alternativ ges till positionerna så att alla kan vara med efter sina förutsättningar. Stolar finns för den som vill yoga sittandes. På ett mjukt sätt tränar vi styrka, kroppsmedvetenhet, balans och rörlighet. Vi jobbar även med andningen och att hitta sinnesro. Varje pass avslutas med en skön vila


Viryayoga

Viryayoga är en dynamisk yogaform med byggstenar från fysioterapi och med fokus på biomekanik. Biomekanik, eller rörelselära, handlar om hur vi hittar in i våra asanas (yogapositioner), hur vi belastar kroppen och hur vi bygger styrka på ett hälsosamt sätt. I systematiskt komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning med små filosofiska teman i varje klass. Varje klass byggs upp av 10 moduler med olika fokus, t ex stående postioner och balanser, för att du ska få en allsidig träning. Varje asana kan varieras i svårighetsnivå. Viryayoga passar därför både nybörjare och vana utövare. Virya betyder på sanskrit entusiasm, energi eller kraft och tanken med Viryayoga är att den just ska ge dig kraft och energi.


Kundaliniyoga

Kundaliniyoga-En fysisk, mental och andlig träning. Yoga för Alla-Inga förkunskaper behövs! Olika kroppsställningar, rörelsemönster, andningstekniker, mantran, meditationer och avslappningar i passen. Rytm, energi och andning integreras i övningarna efter sina egna förutsättningar. Gongar och Klangskålar i djupavslappningen efter yogapasset.


Tonårsyoga

På tonårsyogan bygger vi vidare på grunden i barnyogan. Vi jobbar med lite svårare yogapositioner, blir starka och smidiga. Vi varvar fysiska övningar med vila för att skapa balans och hitta ett inre lugn. I gemenskap med andra lär vi oss att ta hand om varandra och om oss själva. Yogan hjälper till med att vara närvarande i nuet, att vara i kontakt med sina kroppar och med sina känslor. Den upplevelsen kan i sin tur skapa lugn, ge större självförtroende och underlätta intensiva utvecklingsår. Eftersom yogan strävar efter att vara prestationsfri och helt utan tävlingsmoment är den dessutom ett utmärkt komplement till andra träningsformer och fritidsaktiviteter.


Pranayama/Meditation

Ett lugnt pass där vi har fokus på pranayama, andningstekniker, och meditation. Vi gör mjuk yoga och väver in pranayamatekniker för att sen avsluta med en lång meditation. Du behöver inte ha yogavana för att vara med. (Tisdag kvällar, vecka 2-8)


Zumba

Ett dynamiskt pass på ca 50 min där vi rör på oss till takter som bland annat Merenge, Salsa, Cumbia och Reggeaton. Men även lite Disco och Bollywood kan dyka upp i en Zumba klass. Du behöver inte ha några förkunskaper, men gympaskor är ett måste och ta gärna med en vattenflaska.