Just Breathe /Ulrica Norberg
Sep
25
6:00 PM18:00

Just Breathe /Ulrica Norberg

WORKSHOP JUST BREATHE

Med Ulrica Norberg

Kvällen börjar med en föreläsning där får du följa med Ulrica som berättar om andetagets olika gestaltningar. Vad andning är, vilken funktion den har i oss, vad ett mättat andetag är och varför det är så viktigt, tillika varför andningen är så framstående inom yoga och andra östliga läror. Vad händer i oss fysiskt, psykiskt och själsligt när andningen inte fungerar och hur vi kan använda vår andning för att öka mental skärpa, fysisk kraft, emotionell balans, kreativitet och personlig stabilitet. Ulrica berättar om sin egen andningsresa, om yogans tusenåriga insikter samt delar med sig av senaste forskningen i ämnet ANDNING.

Under pausen bjuder vi på fika och Ulrica signerar sin bok för den som önskar. Vi avslutar kvällen med yoga på mattan. Ulrica guidar oss igenom ett skönt andningsbefrämjande flöde som kulminerar i andningsövningar och avslappning.

Bio/Presentation Ulrica:

Yogaläraren, författaren och den kreativa inspiratören Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa. Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film, kommunikation och journalistisk samt är utbildad inom medicin, hälsa och träning. Ulrica introducerades till meditation och yoga i tidiga tonåren och har sedan dess fördjupat sitt intresse genom otaliga resor världen över och inom olika kulturer. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre. De senaste decenniet har Ulrica fokuserat sig mer på ISHTA yoga; en mer individfokuserande yogatradition där hon är en av de mer seniora lärarna. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen. Nyfiken, modig, öppensinnig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica. Många uppskattar också hennes entuasmerande, inspirerande och tydliga sätt att undervisa.

Tid: Onsdagen den 25:e september kl 18-20.30

Plats: Vaxholm Yogacenter

Kostnad: 600 kr

Anmälan: malin@vaxholmyogacenter.se

View Event →
Vaxholm Bliss - Mini retreat på hemmaplan
Oct
19
11:00 AM11:00

Vaxholm Bliss - Mini retreat på hemmaplan

Kom till oss på mini retreat och förbered kropp och sinne för den kallare årstiden med yoga, värme och god mat. Vi börjar kl 11 och rundar av ca kl 15.

Ett fysiskt Hathapass inleder dagen och sedan äter vi en lätt lunch tillsammans. Efter lunchen följer ett meditativt Yinyogapass och därefter the och rawfoodboll.

Inga förkunskaper behövs, bara mjuka kläder och varma strumpor.

Pris 800:- (har du terminskort hos oss 700:-)

Anmälan gör du till info@vaxholmyogacenter.se

Varmt välkomna!

/Annika och Cecilia

View Event →
Yoga & Vandringsretreat på norra Cypern med Malin och Annaf
Nov
5
to Nov 10

Yoga & Vandringsretreat på norra Cypern med Malin och Annaf

Ett retreat för att upptäcka och återupprätta kontakten med din inre kraft.

5-10 NOVEMBER 2019 MED MALIN SVANHOLM & ANNAF ÅHLGREN

För att mejsla fram den inneboende kraft vi alla har inom oss, kommer vi på det här yogaretreatet använda urgamla yogiska och tantriska tekniker. Du får lära dig mer om shariras – de tre lager vi människor består av, och hur du infogar dem i din yogapraktik.

Norra Cypern har en medeltemperatur på 22 grader i november, fantastiska bergskedjor, orörda kuster och Medelhavets renaste vatten. Förutom att yoga och vandra finns möjlighet att vara på stranden, göra utflykter till intressanta platser, som Nicosia, och utnyttja hotellets spa.

I RESAN INGÅR:

Enkelrum, 5 nätter på Aphrodite Beachfront ResortFrukost, lunch och middag.

Yoga morgon och kväll, två yogalärare. Två vandringar i Troodosbergen, med guide. En tur till Nicosia. Tillgång till hotellets gym och spaTransfer (om du väljer rekommenderat flyg)

Kostnad: 9.700 kr Anmälan är bindande.
För mer info: info@malinsvanholm.se och www.malinsvanholm.se

OBS! Researrangör är Gomobileyoga och resegaranti enligt Kammarkollegiets regler finns förstås.

View Event →
Workshop Ashtanga yoga fortsättning mot Mysore - Cecilia -
Nov
9
11:00 AM11:00

Workshop Ashtanga yoga fortsättning mot Mysore - Cecilia -


Det här är en workshop för dig som tränat ashtanga yoga i cirka två terminer och som är nyfiken på att fördjupa din yoga. Vi går igenom grunderna för Mysore tekniken. Mysore betyder att du så småningom lär dig att göra rörelserna i egen takt och får individuell hjälp av läraren. På så sätt kan yogan utformas mer utifrån var och ens behov. Vi gör alla de stående rörelserna och provar några av de sittande.

Pris: 650 kr inklusive frukt, rawfood boll och thé

Lärare: Cecilia Wergeni

När: 9 november kl 11.00 - 14.00

Anmälan: info@vaxholmyogacenter.se

Varmt välkommen!

View Event →
Väck din Yoni
Nov
30
2:00 PM14:00

Väck din Yoni

En kärleksförklaring till kvinnokroppen! 

Under den här workshopen får du möjlighet att vända dig inåt mot dig själv men också leka och vara i kontakt med din kropp. Vi dansar oss svettiga och gungar höfterna i afrodans. Vi yogar, chantar och sjunger. Vi talar om, och arbetar med, olika muskler och övningar för att hitta och behålla sin kraft i bäckenbotten. Du kommer också få höra sagor och legender och möta dig själv i en avslappnande guidad meditation - en yoga nidra..

Lördag 30 november kl 14-17 på Vaxholm Yogacenter

Kostnad: 600 kr

Lärare: Malin Svanholm och Annaf Åhlgren

Anmälan: malin@vaxholmyogacenter.se

View Event →

Grundkurs Yoga
Sep
14
11:00 AM11:00

Grundkurs Yoga

Vill du komma igång med yoga? Vill du lära dig grunderna i den fysiska yogan eller kanske utveckla din teknik? Kom och var med på vår grundkurs! 

Vi går igenom de vanligaste yogapositionerna och hittar andningen i kombination med rörelse. Du får bl.a. lära dig hur du bäst gör de olika positionerna utifrån dina förutsättningar, hur du undviker skador och vad syftet är med olika positioner. 

Kostnad: 600kr 

Anmälan: malin@vaxholmyogacenter.se  
Skriv namn och adress. Anmälan är bindande men inte personlig.

Förkunskaper: Inga 

Lärare: Malin Svanholm

Plats: Vaxholm Yogacenter 

Tid: lördag 14 september kl 11-14

View Event →
Workshop med Sara Hoy
May
11
10:30 AM10:30

Workshop med Sara Hoy

Yoga, vetenskap och fakta – därför fungerar det.
Föreläsning & Yogaklass med Sara Hoy

Författare till boken “Yoga, Vetenskap & Fakta”

Datum: Lördagen den 11 maj kl 10.30-13.30

Anmälan: info@vaxholmyogacenter.se

Pris: 550:- (inkl fika) 10% för dig med terminskort på VYC

www.yogaprehab.se

www.sarahoy.yogaworld.se

View Event →
Kurs i Soma Move
Mar
24
6:00 AM06:00

Kurs i Soma Move

Kurs i Soma Move

SOMA MOVE är en unik helkroppsträning utan redskap som sker barfota på en yogamatta. Konceptet är utformat av sjukgymnasten, fascia- och mobiltyexperten Linus Johansson och den holistiska tränaren, yogaläraren och dansaren Cecilia Gustafsson. Under trekvart flödar du genom 4-6 förbestämda mönster av rörelser som upprepas i flera repetitioner. Träningen förbättrar både mobilitet och styrka och stimulerar till en kropp i balans och ett sinne i närvaro. Sven Vasseur är SOMA MOVE-instruktör sedan två år. Till vardags finns bland utövarna på Svens pass såväl sällanmotionärer som yogisar och vältränade idrottare, i alla åldrar.

Kurs: 10 Söndagar vecka 12-22 (uppehåll v 16 för påsklov)

Var: Vaxholm Yogacenter, Hamngatan 4

Start: Söndagen den 24/3 kl 18-19

Pris: 1650 kr och 890 kr för dig med terminskort Minst 6 anmälda för att kursen ska bli av

Anmäl dig till info@vaxholmyogacenter.se

View Event →
Vaxholm Bliss
Mar
23
11:00 AM11:00

Vaxholm Bliss

Välkomna på vårens Vaxholm Bliss!

Höstens mysiga hemmaretreat kommer nu i vårens tappning. Vi börjar vårt retreat med ett fysiskt Hathapass och sedan äter vi en härlig lunch tillsammans.

Efter lunchen följer ett lugnare restore & De Stress pass.

Vi avslutar vår dag tillsammans med en kopp kaffe eller thé om du hellre vill ha det och rawfood boll. 

Inga förkunskaper behövs, kom bara i mjuka och sköna kläder.

Tid: Den 23:e mars. Vi börjar kl. 11 och rundar av cirka kl. 15.30

Pris: 800 kr (700:- för dig som har terminskort hos oss)

(minst 6 pers vill vi helst ha anmälda för att Vaxholm Bliss ska blir av)

Frågor eller anmälan sker till info@vaxholmyogacenter.se

Hoppas vi ses den 23:e mars!

/Annika och Cecilia

 

View Event →
Grundkurs i hormonbalans yoga
Feb
17
11:00 AM11:00

Grundkurs i hormonbalans yoga

 Är du nyfiken på att prova på ett pass i Hormonbalansyoga? Och vill få grundläggande kunskaper om binjurarnas roll vid stress och hur binjurarna påverkar hormonbalansen i hela kroppen? Kom och var med på en dag där vi blandar både teori och praktik, där du får tillgång till enkla övningar för minskad stress, balans på djupet och ökat välmående.

Dagen inleds med grundläggande teori och möjlighet att ställa frågor. Därefter en kortare te-paus innan vi avslutar dagen med ett långt skönt pass i Hormonbalansyoga.

Passet innehåller enkla, mjuka övningar/positioner, andningsövningar, avslappning och meditation. Yogan utförs efter egen förmåga och alltid mjukt och inkännande. 

Anmälan: info@vaxholmyogacenter.se namn och adress 

Anmälan är bindande. (minst antal deltagare 6 personer)

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Lärare: Marie Moquist

Plats: Vaxholm Yogacenter, Hamngatan 4 i Vaxholm

Tid: söndag den 17 februari kl. 11-14 

Kostnad: 550 kr (10% rabatt för dig som har terminskort)

Varmt välkommen! 


View Event →
Från svett till samadhi
Feb
16
10:30 AM10:30

Från svett till samadhi

Från Svett till Samadhi

Under 2,5 h så arbetar vi oss igenom lager efter lager. Från den fysiska kroppen via sinnet in till drömmarna och återhämtningen.

Vi börjar med dynamisk yoga, för att vandra inåt med hjälp av yin och avslutar med djupavslappnande Restorative.

Tid: lördag 16 februari kl 10.30-13.00

Lärare: Annaf Åhlgren

Kostnad: 550 kr (10% för terminskortskunder) 

Anmälan: info@vaxholmyogacenter.se


View Event →
Mysore ws
Feb
10
12:00 PM12:00

Mysore ws

Denna workshop är för dig som tränat ashtangayoga ett tag och vill komma vidare i din träning. Vi går igenom hur du arbetar med mysoretekniken, dvs hur du successivt lär dig ashtangayogans rörelser själv och utför dem i ditt eget tempo. På mysoreklasser kan läraren arbeta mer individuellt med varje elev och sakta introducera eleven till nya rörelser.

Minst 6 anmälda för att kursen ska bli av. Anmäl dig till cecilia@vaxholmyogacenter.se

Pris: 400 kr och 360 kr för dig med terminskort

Varmt välkomna!

View Event →
Grundkurs i yoga
Jan
26
11:00 AM11:00

Grundkurs i yoga

Vill du komma igång med yoga? Vill du lära dig grunderna i den fysiska yogan eller kanske utveckla din teknik? Kom och var med på vår grundkurs!

Vi går igenom de vanligaste yogapositionerna och hittar andningen i kombination med rörelse.

Du får bl.a. lära dig hur du bäst gör de olika positionerna utifrån dina förutsättningar, hur du undviker skador och vad syftet är med olika positioner.

Anmälan:   malin@vaxholmyogacenter.se   Skriv namn och adress. Anmälan är bindande men inte personlig.

Förkunskaper:   Inga

Lärare:    Malin Svanholm

Plats: Vaxholm Yogacenter

Tid: lördag den 26 januari kl 11-14

Kostnad: 500 kr

Varmt välkomna!

View Event →
ChakraYoga Workshop
Nov
27
7:45 PM19:45

ChakraYoga Workshop

En workshop för dig som är nyfiken på vad chakran är!

Välkommen till Vaxholm Yogacenter på en kväll då vi utforskar chakran, hur de påverkar oss och hur vi kan balansera dem. Malin berättar om var de finns i kroppen och hur de påverkar oss och tillsammans gör vi ett mjukt yogapass för att balansera våra chakran. Kvällen avslutas med en chakrameditation. Du behöver inga förkunskaper alls.

Anmälan till malin@vaxholmyogacenter.se

Kostnad 300 kr, 200 kr för dig med terminskort

 Varmt välkommen!

View Event →